Stonewyck Full House Transformation

Overview: Our clients loved their neighborhood but wanted to stylize and differentiate their home from the four or five other spec homes in the immediate area.
Challenge: To accomplish this, the house required a full facelift—inside and out.
Solution: We created a more open quality to the downstairs living area. We opened the front foyer to the basement stairwell, creating a dramatic feel that made the finished basement clearly part of the house. We opened the kitchen and connected it to the outside deck and patio, affording private views of the open fire pit in the outside area. On the exterior, we added a front porch with a gable roof and a big wooden front door, enhancing the overall look of the house as well as its curb appeal.


© Siegel Architects, P.C.
Chatham, New Jersey